Budai vár-Palotanegyed bemutatása a Sándor-palota látogatásával egybekötve


2017. május 19. péntek
A sétánk első felében a mai Szent György teret fogjuk körbejárni. Belső vezető segítségével megismerjük a Sándor grófok rezidenciáját (Sándor-palota, a Köztársasági Elnöki Hivatal), a ma „üresen álló romkertet”, ahol az Önök képzelőerejével és fényképek segítségével újra „felépítjük” a teret övező palotákat...

Séta leírása: A sétánk első felében a mai Szent György teret fogjuk körbejárni. Belső vezető segítségével megismerjük a Sándor grófok rezidenciáját (Sándor-palota, a Köztársasági Elnöki Hivatal), a ma „üresen álló romkertet”, ahol az Önök képzelőerejével és fényképek segítségével újra „felépítjük” a teret övező palotákat, minisztériumi épületeket, megidézve a „boldog békeidőket” és a két világháború közti évtizedeket, hogy végül szembesülhessünk a II.világháború okozta pusztításokkal.

Sétánk második felében a lovát fékező Csikós-szobor szeme láttára tiszteletünket tesszük a Hunyadi Udvarban Őfelsége Hunyadi Mátyás királynál (Hunyadi Díszkút), majd a mellette lévő udvart örző Oroszlánokkal is dacolva megismerkedünk kívülről a Palota épületszárnyaival.Csodálatos kilátás tárul elénk a Dunára néző teraszról, amely csak a nevében lehet Savoyai, és végül közös sétánkat „megfejeljük” – remélhetőleg sérülésmentesen - a Palotanegyed legrégebbi részével: a Buzogány-toronnyal.

A Sándor-palota megtekintéséhez szükséges érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya.

A séta 10 fő alatt nem indul, maximum 25 fő jelentkezhet.

Az időjárásnak megfelelő öltözet szükséges.

 

Időtartalma: 2,5 óra (A Sándor-palota látogatásával együtt)

Időpontja: 2017. szeptember 16. 14:30

Találkozási pont: A Budavári Siklónál a Turul szobor szárnyaihoz közel

Költsége: /fő